Ta en nöt och va glad

Igår var det bio, Couples Retreat, med Frånlunarna och Isabelle - trevligt värre! Dock såg vi några mindre fina kostymer på några tjejer, inte en höjdare alltså.

Idag sprang Lisa och jag runt i Kingston och kollade läget. Mycket folk ute på grund av att alla ska köpa dräkter och kostymer till Halloween. Vet inte hur många häxor jag har sett idag, bland annat två i personalen på H&M. Vi tog god crepes med jordgubbar till lunch som var gudomlig!
Wanted: THE FOX

Idag var Estrella och jag ute på långpromenad i Richmond Park och sedan hem för att gå ut igen. Lisa Gustaf o jag gick för att äta kinamat men det var stängt o hittade bästaste butik/resturangen. MAN VILLE HA ALLT! (Lina Palmgran - du hade älskat det!) Väldigt god panini och väldigt goda oliver senare var jag på ännu en shoppingrunda i Kingston. Blev även full pott här!

När jag kom hem från Holland i måndags hittade jag endast en av mina innetofflor. Hittade den inte i hela rummet så tänkte inte mer på det och idag berättade Estrella om hur räven (ja räven) igår hade varit o tagit hennes uteskor och lagt dem ute i trädgården. Strax innan vi gick ut kom hon in till mitt rum o hon sa att hon hade undrat vad det var för något som låg i grannens trädgård.
DET VAR MIN TOFFLA!
Hur i herrens bananträd har den kommit dit?! Syster påminde mig om rävskabb så imorgon blir Primark invaderat från min sida på jakt efter ett par tofflor.

FMDF: I am sorry guys but the Panini I ate today actually beat the Bitterballen, but it was not so good as the Stroopwafels haha ;-). The fox has taken an indoor shoe of mine so I have to buy some new ones. Had a long walk today and it was also a quite a slow walk - it would have gone faster if I had done like I did in the staires after dinner at your place!

Pannor o lök

Bilden visar hur mycket folk det är i London just nu, det är helt proppfullt! Kö ner till tubestationen och bara allmänt mycket folk, de flesta utav dem svenskar, som är nog på världens bästa gata i världens bästa stad.

Dagen började med shopping på Oxford St. och lite Starbucks vilket gav mycket goda resultat! Jag mötte Sofia och hennes D i Earl's Court innan vi åkte in till Picadilly och gjorde en favorit i repris - Pizza hut. Tror aldrig att jag har ätit så här mycket pizza - usch o fy!

Jag tog tuben in till Richmond o SSL-gäng för att sedan åka till nog Londons tröttaste pub i Mortlake. På med infravärme o det var go värme på uteserveringen. Vi möttes upp av två glada typer o det blev taxi hit o taxi dit o taxi hem.

INTE taxi till Manchester!

FMDF: Shopping at Oxford Street and black coffee (you made me actually realise that it is nice with strong hot black coffe and not the JP or LP brown type with milk) and then a pizza that reminded me of the Pannkochen we ate in Amsterdam. About the picture: If we say it like this - replace all the bikes in Amsterdam with people and you'll get Oxford Circus!


Stroopwafel en klompen

Holland 2009
Bitterballen
Stroopwafel
Windmills
En massa god mat
Kanalbåt
Snea hus
Cyklar
Cyklar
Cyklar
Bästa sällskapet

Så kan man lite enkelt sammanfatta en liten del av allt som har hänt under helgen. Det har varit full fart hela tiden och det har varit riktigt kul!


For My Dutch Friends: You know what I've done all weekend so I just want to thank you for some really nice days! Now it is back to reality here in London and the left-hand-traffic, and smaller highways,  and I hope I'll see you all soon. Doei doei!Holland here I come!Har packat ner det sista i väskan och jag har insett att jag kommer ha stora problem till jul när hela garderoben ska packas ner, men det tänker vi inte på nu! Vid 5-tiden lämnar jag England och i Amsterdam träffas jag av bästaste Dela. Helgen ryktas om vara fullspäckad så jag får se vad som händer!

När Lisa o jag åkte in till Richmond blev det slagsmål på bussen så chaffören var tvungen att stanna o ringa polisen. Precis när vi "vanliga" passsagerare fick byta buss kom poliserna. Ni vet att jag nämde cyklande poliser för ett tag sedan? Jag har sett de in action igår! Halvsvettiga kom de trampandes som galningar till hållplatsen. De hade lite svårt att tala på grund av att de var anfådda och hjälmen hade ramlat ner på sne för allt svett, men det gick säkert bra ändå.

Nu är det dags för frukost och sen till skoooolan!

For Lina and Carro especially.

Har fått lite påhoppningar från mina kära Madridvänner Lina o Carro om att jag inte har uppdaterat min blogg nog vilket har slutat i att de har börjat gråta av tristess, antar jag, samt startat en Facebook-grupp för att uppmärksamma mig att uppdatering var nödvändig!


Idag var det skola, som var lugnt trots test i geografi. Hem till absolut ingen studiemotivation så Lisen o jag tog en långpromenad innan maten för att efter maten bli påkommna i köket att stå o äta cheesecake av Estrella. Men vi var coola och lovar att vi hade varit grymma spioner om vi hade valt att bli det.

"Jag är glad att jag har dig"

Weekend

Kulig julkula på Harrods

Leicester Sq

Convent Garden

Simba, typ

I helgen har mami och syster varit här så det har varit helmysigt! Varit på en massa turistgrejer, ätit god mat, fikat, shoppat och självklart varit på musikal. Lion King blev det och det blev extra bra då vi prickade in just den dagen det var 10-årsjubileum av showen på Lyceum Theatre med lite småkända personer som besökte teatern. Stylisten Gok Wan och skådespelare som Thomas Sangster och Naomie Harris var där ochdet var en grym show - man absolut inte säga något annat!


Fairfield Park

Promenad igår till Fairfield Park o ta det lugnt.

Idag  var det goa nyheter för geografinlämningen och blir det lugna gatan ikväll för imorgon kommer mami o syster! Ni behöver inte vara här varenda sekund som ni brukar för uppdatering kan det bli lite slött med.


The Taps in London

Har haft världens största bråk idag.
Kranarna i badrummet vill absolut inte samarbeta med mig.
Skulle duscha efter idrotten och drar på lite lagom på båda kranarna i duschen. Det resulterar i att det blir stekhett varvat med iskallt i x antal minuter. Alldeles flådd hoppas jag att de ska ge med sig när jag drar på de nästa gången men såklart inte och samma sak händer igen!

Thank God för hederliga svenska blandare!

Kula 16

 

Fotboll gånger två i lördags! Fotboll i Barnes med en hel hög för att sedan åka till Svenska Kyrkan o se på dansk tv, sorgligt men sant. Förbi Donken på Baker Street, ketchup från KFC och lite tunnelbana så var vi vid London Eye. Planering av helgoa gjorde det bääääst.

"Det är bara att sätta upp en post-it-lapp"


Long brakfrukost

Långfrukosten är uppäten, ordning börjar infinna sig i huset. Idag är fotboll som gäller hela halva dagen så det är bara att ösa på!

Igår var det go kväll med Ellen framför TV med B&J, nötter, vindruvor o en maaaaaassa prat om gamla tv-program och andra totalt onödiga saker. Mr Bean, Monty Python och Family Guy rullade under tiden! Mr Bean var ju det klart bästa säger Ellen nu och jag håller med :)

Tjofläng!

Chilla grillen

Sitter på Starbucks i skolan och skriver på min svenskauppsats. Jag har faktiskt kommit ganska bra framåt så jag ska vara nöjd! Ska åka hem till Kingston snart för att äta och efter det möter jag Ellen för att vi ska 'chilla grillen' ikväll hemma.

TREVLANS!Give me fire


En vecka tills mami och syster kommer, två veckor tills jag åker till Holland och tre månader tills jag åker till Berlin.

Fy tusan vad jag har blivit internationell

Before this night however before last night

Får inte glömma att nämna att igår förvandlades TopShop i Kingston till Student Shop- 20% rabatt för alla studenter.
Genom min otroliga listighet fick jag tag i en goodiebag.
En spygrön/blå tygkasse fylld med slickepinne, doftspray, block och neccessär.
Salig blandning av prylar kan man säga!

Disposition

Kan vår attityd påverka vår språkförståelse?

Inledning:

Här ska jag presentera och förklara min frågeställning.

Brödtext 1(baseras på artikeln ur Spårktidningen 3/09)

http://spraktidningen.se/art.lasso?id=09203a

 

Vill vi svenskar bli bättre på att förstå våra grannspråk?

 

Brödtext 2 (baseras på insändare ur Språktidningen nr 4/09)

 

Men hur kan det då komma sig att många blev upprörda över att Eva Rydbergs fars på Fredriksdalsteatern inte textades, trots att svenska talades?

 

Brödtext 3 (baseras på undersökningen av nordisk grannspråksförståelse)

http://old.norden.org/nordenssprak/kap2/2a/14.asp

Vad har de haft för förutsättningar som gör att de har fått en ökad förståelse för nordens språk, eller är det endast ett intresse som har skapat denna förståelse?

 

Avslutning:

Jag kommer nu summera innehållet i de tre utredningar jag har gjort för att sedan kunna lägga fram min åsikt i ämnet och förklara mina ståndpunkter.


LUCKY LUCKY

Lyckan har kommit in i huset här i London!
Jag har värme på mitt rum för första gången sedan jag kom in. Har värmt fötterna på elementet en bra stund och bara varit. Lisa verkar dock ha det lite värre en trappa upp då hon har fått en privat pool i garderoben på grund av regnet som öser ner utanför.

Skolfoto idag med hela SSL på den stora entrétrappen och efter det blev det gymmande i skolans gym för min del. Tänkte att jag skulle ha åkt hem direkt efter träningen men regnet öste ner så väntade i skolan en stund för att det värsta skulle har vräkt ner. Om det hjälpte är jag inte säker på men så är det. Men egentligen kan jag inte klaga på vädret för det har endast varit den här veckan som det har varit riktigt dåligt med regn o grejer.

Utsikt från mitt fönster (överraskanade eller hur?)

 

Barbro: Visst kan du ringa mamma!091009

Både idag och igår har det regnat exakt hela dagen här i London. Men det spelar absolut ingen roll för det är riktigt mysigt att sitta inne o mysa och ta på stora tjocka halsduken! Okej det lät lite fult men så är det. haha

Funderade på att man känner att man verkligen har kommit in i den engelska vardagen nu. Som på morgonen när man tar 371 mot Richmond och på vägen ser man samma människor och kommer på sig själv att undra var de är om de inte hoppar på bussen. Smeknamn har de alla fått av mig och Lisa så att vi håller koll på dem hihi.Queue jumping

Stealth
The Saw Ride


SÖNDAG
Heldag på Thorpe Park som var superhärligt. Liseberg släng dig hårt i väggen! Åkte fem olika sorters berg-å-dalbanor och favoriterna var såklart de ni ser på bild.

Stealth - 0 - 140 km/h på 2 sek och en go backe var underbar
The Saw Ride - Egentligen var inte själva åkturen speciallt farlig utan det var mer känslan och omgivningen när man tex köade bland taggtråd och grejer. Köandet påminde om en spökrunda ju närmare du kom vagnarna.

Soho

Central Perk Café

Överlycklig Bettan med Ellen o Natalie

Pizza Hut bord 1 - Natalie o Ellen

Lördag

 

Idag fick Soho fint besök av mig, Ellen, Natalie, Sofia, Matilda, Emmy och Lisa eftersom det har öppnat ett tillfälligt Central Perk Café där som ska vara en exakt kopia av det som Friends spelades in på. Utanför var det en härlig 100 meter lång kö med folk som hade köat i över två timmar så vi skippade att gå in och nöjde oss med ett antal härliga bilder utanföör. Sen blev det pastagratäng på Pizza Hut och lite Regent's Street innan vi nöjde oss o åkte heem.

Children

Nu åker vi till Thorpe Park och skrämmer livet och skriker livet ur oss!

http://www.thorpepark.com/photos-saw.php


The Rumble Strips

Skinnpaj med nitar...


... från Zara är min

Nya goshalsduken från Zara

Jeans från TopShop

Nya myströjan från Primark

Linne från River Island

 

Körde en go shoppingrunda efter skolan i Kingston idag!

Fick äntligen i en skön skinnpaj o jag är med än nöjd :)


Green Eyes

Efter skolan åkte jag hem och tog en springrunda i Richmond Park. Den ligger en liten bit från huset så det tar en stund att ta sig dit men det var verkligen värt det! Känns absolut inte som om man är 20 minuter från London då det hoppar ekorrar kring benen och du bara ser skog runt omkring sig. Egentligen borde det heta något med skog för en park är det verkligen inte! Den är stor som tusan o det finns till och med en bilväg som går rätt igenom hela spektaklet.


Förresten när jag åkte från skolan såg jag något nytt: cyklande poliser. Men cykelhjälm o allt trampande på med sina silvriga cyklar. Varför de finns ska jag nog undersöka för det känns som någon slags kompromiss mellan ridande och vanlig promenerande polis.RSS 2.0