Oh, it's time to let go of everything we used to know

Imorgon är det International Perspectives test så ska läsa igenom hela engelska Wikipedia nu för att förbereda mig. Jag tror/hoppas att det kommer att räcka det annars får jag väl tänka mig in i rollen som en riktigt stor britt som har en ansträngd accent med rosa kinder och rött hår.


Har lyckats klippa mig två gånger idag i samma hand med ganska precis 12 timmars mellanrum men jag lever och är vid god hälsa (Gesundheit Annika!) förutom att jag har ett fint engelskt plåster på mitt pekfinger.


När vi åkte hem från idrotten i Roehampton idag körde vi musikquiz i våran Wunderbaum-luktande minibuss med Charlie som ledare. Gick relativt galant haha.

Peak at the top before linking the graph

 


Christmas dreaming a little early this year

Inte nog att vi drack den där glöggen o åt upp några av de där pepparkakorna med ädelost på, utan vi gjorde även egna pepparkakor och lussebullar för att skapa lite adventsmys här i London. Regnet har öst ner hela dagen i princip vilket gjorde att Matilda, Sofia och jag stortrivdes inne i värmen :) Julmusiken var på konstant och har fortsatt med det här hemma nu, myselimysmys!

Sofia Eriksson, 17 år: Om jag ska bli fet så ska jag bli det på pepparkakor och ädelost.

You are now and forever in my beating chest


Lördagen började utmärkt.
Ringde älskade mormor och grattade henne på födelsedagen. Skönt att höra om hur allt är där uppe och bli lika förvånad ännu en gång om hur pass lite snö det finns i Norrland just nu.

Mötte upp Matilda och senare även Ellen och vi tog oss an julshoppingen, som resten av hela London också hade kommit på att de skulle göra. Blev några lagom stora fynd innan vi lekte tonfiskburksleken. Tonfisksburksleken går ut på att du bestämmer dig att mitt i rusningstid på en sen lördagseftermiddag ta tunnelbanan från centrala London och ut ur zon 1.

Fick gå hem i ösregn men sen var det lite snabbtorkning och middag innan jag åkte till Mortlake o träffade goa killar o tjejer på 'Young'. Kan ju bara påpeka att det nog endast är i London det finns en pub i nästan direkt anslutning till ett stort bryggeri.

Just det! Jag har ju haft en slags följetong hela den här hösten med de cyklande poliserna som finns här i London. Jag har kommenterat och skrattat åt dem för de ser lika skojsiga ut v a r e n d a gång. I fredags när jag skulle ta bussen hem från Richmond står jag snällt o väntar på bussen då det är någon som knackar mig på axeln. En ung kille i polismundering, reflexväst och cykelhjälm har fint placerat sin fina cykel (Vit med texten P O L I C E på ramen) strax intill för att sedan börja fråga mig om både det ena och det andra som handlade om cykelpoliserna. Jag betedde mig som en riktigt god medborgare och svarade fint men kunde inte släppa en tanke: Hur kul skulle det inte vara om någon hade snott en poliscykel?

Put your glasses on see what life really is about


Jag skrattar alltid lika mycket på den här busshållplatsen


Igår var det Lill-Söndag vilket gjorde att det blev en liten sammankomst på Olly's. Massa tjejer blir en massa prat vilket vi inte säger nej till.

Keep moving forward

Mindre än en månad till jul och jag är grymt sugen att åka skidor, konstaterade det idag.

Londonlivet rullar på som bara den och snart är det faktiskt hemfärd. Men innan dess ska man hinna med en massa saker och listan blir bara större och större på saker man vill göra så nu är njuta av livet här i London ännu lite mer prio ett. Prio ett med en stjärna på kanten.


Drop your hands

Relativ lugn dag men många timmar i skolan piggades upp efter ett Tesco-besök av mig och Sofia där vi hittade (någonlunda) mörkt bröd WOHO! Agnes bombaderade Rapp och mig med dåliga havsskämt, här kommer några:

"De är så silly där ute på havet"
"Det är lätt att tjäna många lax på havet"
"Du måste vara sjöman för du har vågigt hår"

Ja, ni fattar grejen. Detta höll på i all evighet haha.

Förresten måste jag berätta om vad som hände mig i förra veckan. Gick hem efter skolan och då hände något som man inte tänker hör till vanligheterna här i London. Jag fick en palm i huvudet. En fet palmgren (inte Palmgren som i Lina Palmgren utan en palmgren) träffade mig rakt i pannan och var helt skärrad efter detta. Inte för att det gjort ont utan för att det var absolut inte det som jag hade tänkt skulle hända mig i London.

w o w

SSL körde stenhårt och samlades i Hyde Park gate igår för att leka poängjakt över London. Och det var verkligen I Hyde Park Gate vi samlades för det öste ner regn från alla håll och kanter kändes det som så vi flydde till Starbucks i Knightsbridge. Vi delades in i grupper och sedan var det ut igen o göra en massa skojsigt:
*Dansa på Piccadilly
*Gruppkram med spanska turister
*Stå o peka på himlen i 2 minuter på Leicester Square
*Se när Eric skriker I'm the Lion King på Trafalgar Square
*Mänsklig pyramid utanför Spar på Haymarket
*Käka cheeseburgare i en rondell
m.m m.m


Wear the green jackets or say squirrel


Veckan har varit fullspäckad med besök av syster med kärlek. Har varit något på gång hela tiden då det har varit musikal, underbar mat (inte Estrellas trippel C som omväxling),  Camden, Oxford, Towern, Converse och julmarknad under den här superveckan - VI GILLAR'T!

Bargain of the day

I tisdags var det utflykt till ett hinduistiskt tempel och en moske men framförallt I K E A. Almost felt like coming home. Åt lunch där och gick runt och mös (ja man behöver faktiskt inte vilja åka ifrån Ikea som man annars brukar vilja göra) innan SSL shoppade loss i matavdelningen. 1 liter av Ekströms nyponsoppa klämde jag medan vi väntade på bussen och det var det bästa på väääääldigt länge haha.


Hindusistiska templet inkl. Rapp

Malin jag o Annika har gjort det bästa köpet nånsin

Man kan ju inte säga något annat? =)

When earth turnes into ashes and love turnes into fire

Helgen började med fredagsmys med Ellen och lite film, samtidigt som jag slog in årets första klappar! Min planering håller sig WOHO!

 

Lördagen var som sagt hur tråkigt väder som helt med for till Ellen på kvällen och sen vidare in mot Barnes där stora delar av SSL befann sig vilket gjorde lördagen till en go dag med en extra fjong på slutet haha.

 

Söndagen var det god frukost (fortfande toast men av annat märke - HIMMELRIKET) innan man tog sig hemåt och började skriva på uppsatsen...

 

Idag gick dagen snabbt, skrev idrottsprov, fick tillbaka samhällsprov och var även på Tesco o handlade lunch med Sofia o Matilda. Även idag blev det en massa skrivande på uppsatsen och jag tror faktiskt att jag ser ljust i tunneln vad det gäller den!

 

Imorgon blir det utflykt med IP-klasserna till IKEA. Eller ja, egentligen ska vi till ett hinduiskt tempel och en moské men det är IKEA som har varit målet i flera veckor. Efter besöket kommer dagen toppas med att syster yster och långe farbrorn kommer hit och besöker - pure awesomeness!


Hunting for witches

Idag är det riktigt, riktigt dåligt väder här i London. Vaknade av att det var blåsigt till tusen och regnet ÖSTE ner så tog beslutet att sova ytterligare lite till för att sedan äta långfrukost med Lisen.

Jag fastnade förresten på SVT Play innan jag jag har en stor fråga till Hallandsnytt. Varför göra ett nästan 4 minuter långt inslag om nedsågandet av granar och sedan ha ett knapp 30 sekunders inslag om mordet på Stora torg? Intressant...

Ikväll blir det Barnes och sedan sova hos Ellen (Ällen).

Tjos

Map of the past life


Igår var vi på Poppy Factory i Richmond med SSL för att få lite information om detta engelska jättefenomen och se lite tillverkning, som genomförs av folk som ja, inte har alla cornflakes i paketet. Vi fick göra våra egna små blommor innan jag vände mig tillbaka till skolan och Sofia!

Strax efter klockan 5 var vi i Lecture Hall och hade  Y O G A! Det var väldigt kul och kände mig som en zombie när jag gick därifrån. På kvällen åkte Lisa, Emmy, My och jag till Malin och Rebecka i Berrylands och träffade lite annat folk, trevligt!

Dagen idag har varit 3 gånger Christine, en riktigt brittisk liten dam, i varenda ämne. De börjar dra ihop sig till vi ska skriva vårt IELTS test och det känns som om det förhoppningsvis kan gå bra, men bara förhoppningsvis!

Helgen infirades med fika på Starbucks där vi sammanfattade en maaassa skoj. Köpte sedan julklappar (!) innan jag åkte hem i ösregnet som har varit över London de två senaste dagarna.

Take the control or take it just easy

Okej nu längtar jag efter julmys, julmusik, julstämmning och snö. Och lite skidåkning hade inte suttit helt fel heller.

Idag var Sofia och jag i Kingston och kollade runt bra! Vi hittade den bästa avdelningen i Bentalls Center att bli inlåst i för där hittade vi bland annat marshmallowsmassa på BURK, w o n d e r f u l! Så det har varit en helmysig dag med julklappsjakt och crepes!

Berättade för Victoria om att jag inte har druckit ett vanligt glas mjölk sedan jag kom till England:

Men herregud, kan du inte adoptera en ko?

 

 


Tralalalalalalalalalalalalaalalalaalaalalala

Det är faktiskt lite jobbigt att ha ett Starbucks som ligger på skolan kan jag säga.
Men som tur är så är de som jobbar på "vårat" Starbucks inte helt hundra så
därfor är tea och svart kaffe det bästa som dem serverar här, om man jämför med alla Starbucks.

Sitter och tittar på Ullared på Kanal5 för man måste ju utnyttja hålorna som man har idag till max. Bästa Peter Wahlbeck är med i programmet vilket är mer än toppen och det gör att clementinen och kaffet bara slinker ner.


Y'all can come and help me pick the sweetcorn out of this.


För mycket prat och skoj under helgen har gjort att jag låter som en målbrottsdrabbad pojke idag. Alla har tagit tillfälle att mobba mig så mycket det har kunnat - kul när det går bra för andra som man brukar säga.


And I got banned until all kingdom come from Camden Town

Det har varit en fullspäckad dag i Camden för Natalie och mig idag! Vi har ätit och shoppat och mött läskigt folk men det är det som gör Camden! Natalie visade mig några riktiga godbitar till affärer och eftersom hon (oftast) hade koll på var vi var så promenerade vi runt och hittade nya saker h e l a tiden!

Natalie: Jaha, det är så här man känner sig när man är hög

Pappa och Jacques, denna är till er

You know me

Lördagen var en helgod dag med besök av Sofia mitt på dagen! Vi lunchade och tog det lugnt som de två sjuklingar vi var(är). Mycket bra prat och sedan åkte vi även in till Kingston och besökte juliga Starbucks. Drack pepparkakslatte och gick runt i värmen på Bentalls Shopping Centre innan vi drog oss hemåt.

På kvällen träffades i princip hela SSL på Ollys i Sheen där det var full rulle ändå till slutet - riktigt skoj :)

Fill the basket

Efter all snuva och snytande de här tre dagarna har jag blivit expert på att träffa papperskorgen. Bara så att ni vet.


Jag har tagit det lugnt och tittat på en massa svenska program - Roast på Berns, Vem kan slå Filip och Fredrik och ännu mer av Robins medan jag har snorat som jag vet inte vad. Fick ont i halsen idag men då blev det direkt raka vägen till Asda och köpa Strepsils. Älskar detta icke-monopol på apoteksvaror så man kan köpa allt på en gång, både mellanmål och halstabletter - det är grymt. Hoppas att det har kommit igång i Sverige lagom tills vi kommer hem för det är väldigt bra, kanske inte för latheten dock...

Nu är Sofia här och det är lunch och temys för oss två sjuklingar! GRYMT

Sinful Caesar sipped his snifter, seized his knees and sneezed.

Idag har jag varit parkerad i sängen och inte gjort så hemskt mycket. Eller ja, det finns inte så mycket att göra här mer än att äta och titta på tv så jag har tittat på Svenska Hollywood fruar och Robins nu två dagar i rad. Gick hem igår efter halva dagen och sov som en stock - mycket skönt!

Nu är det dags att gå åter till att göra absolut ingenting - I LIKE

Television in other cities

Då har man gått och blivit förkyld då. Inte helt lyckat men så är det! Kvällen kommer bestå av ingenting förutom min dator, Halmstad tebod-te och snorpapper! Alla läxorna är klara för veckan ( i nuläget) så ska bara njutaaaa :)

The whole world a blur, But you are standing

Lämnade skolan vid 5-tiden idag och då var det beckmörkt som är det som tydligen gäller i London numera.
Lite ljus hade faktiskt inte skadat!

Veckan ser ut att bli lugn på skolfronten så nu ska man göra allt man ska göra - se på massa svenska, mer eller mindre smarta, program. Definitivt programmet om Ullared. Först låten o nu x antal år senare kommer tv-serien, var ska detta sluta tro?


Halloween

Kvällen började på Vodka Revolution med några SSL-flickor innan vi åkte till vår local i Sheen. Träffade en härlig hög innan vi fick se Snövit och Catwoman slåss utanför puben. Det var en syn ska jag säga. Snövit var en 40årig dam i 7årings kostym från Disney's Store så det säger väl en hel del? Just det; det var en banan på där också. Engelsmän, vad ska man säga om dem?

Vi satte oss på kajen vid The Thames i Richmond och pratade på bra. Rapp fick Ghostbusterutrustning av en dam på gatan och vi träffade även Timo Räisänens kusin,. Eller ja det var vad den här multikillen sa i alla fall!

Lisa o jag körde på fågellooken i år, hon flamingo o jag kråka kom vi fram till


RSS 2.0