Summer Bank Holiday

Idag är vi lediga så idag blir det en luuuuugn dag. Lisa o jag ska in till Kingston och antagligen bio ikväll. Skolan drar igång imorgon så då blir det väl full fart, ska bli skönt o få igång lite rutiner för nu har vi lullat runt här i London i snart en vecka o bara ja, va har vi gjort egentligen? En maaaaaaaaaaasssssssssssssssa.

FYI

Lisa låter som om hon käkar på husväggen när hon äter naturgodis.

Notting Hill Carnival


T-shirt New Look

Leggings - Berksha


Idag var det Notting Hill carnival så jag o Lisa tog buss och tube(vi fick även åka lite gratis tåg) till Notting Hill idag för att få se världens näst största carnival. Det var mycket fina kostymer och fullt ös verkligen hela tiden! Efter någon timme åkte vi tillsammans med Emmy till Europas största shoppingcenter - Westfields och shoppade och såklart hann vi med Starbucks.

Lisa o jag ska se en film ikväll och hon kräver att jag ska komma upp till henne. Imorgon har vi inget speciellt planerat men kanske en tur till Kingston hinns med.

Orange door

Nu hoppas jag att ni är nöjda med alla bilder som är uppe för det var minst sagt tidskrävande men det var skönt att få upp de till slut. Igår fick vi inte bara internet utan efter skolan gick Emmy, Lisa och jag till en park med några från skolan o satt där o tog det lugnt i solen, riktigt skönt.

Idag var det BBQ med skolan i Barnes. Vår värdmamma följde oss dit, men kom inte med in för hon tycker att det är lite halvlamt haha. Solen sken ovartannat så det har varit en skön dag. Ikväll blir det lite lätt utgång och det ska bli kul. Det finns inte så mycket att göra här hemma, för man kan ju inte fördriva tiden med läxor för det har vi inte fått (woho) så därför bestämde vi oss att åka på inbjudningen vi hade fått.


Lisa o jag satt o tjatade på som tusan idag på tåget o vi båda var lite halvtrötta när vi började bokstavera. Lisa fäller då den här kommentaren:
- Elisabeth va T-R-Ö du är (....) G.
Låter inte så hemsk kul men jo det var det!


Connected to the globe

Lisa och jag har äntligen en liten tråd ut i stora världen och vi är överlyckliga!

Nu ska bilderna äntligen komma på plats här ENJOY!

25 aug
Resdag med hejdå kramar och bort till de nya äventyren! Vår värdmamma Estrella är jättesnäll och vi får god och nyttig mat varje dag.Hon visade oss runt i huset och sedan gick vi till Kingston och fick se allt som fanns där. Vi fick förresten ett rum var och båda var väldigt stora; Lisa bor på vinden o jag bor i ett rum på andra våningen.

Flickorna är med!


Lisa är "over the moon"  vid gaten på Kastrup

Första glimten av London


Mitt rum (och Lisa självklart)

Mitt rum (ja lisa är en linslus)


26 aug
Första skoldagen på denna enorma skola som är underbart fin. Första dagen var info och lite lära känna övningar innan vi gick mot Richmond till Kew Gardens där vi åt sandwich, äpple o läsk - "nyttig engelsk skollunch". Sofia o jag tog foto vid Mick Jaggers hus utifall att han skulle kika ut genom fönstret. Efter skolan följde Emmy med mig och Lisa till Kingston där vi köpte engelska mobilkort och lite sånt plock.
 
Utsikt bort mot typ allt - Themsen osv.

"Bolt" visar vägen till Mick Jaggers hus

Lunch i Lisas röda converse

27 aug
Idag var det kryssning på the Thames som gällde. 50 minuter på turistbåt förbi alla sevärdheter innan vi va framme i Greenwich, där vi gick o besökte observatoriet och nollmeridianen. Efter et var det lunch i mysiga Greenwich och det blev Fish n' chips för Agnes, Lisa, Emmy och mig. Starbucks hann vi även med innan båten gick  :)
Sedan tog vi en rejäl shoppingruna Lisa Emmy o jag och vi gjorde Oxford street - Primark, Topshop, New Look, River Island och Zara. Jag fick med mig 2 finfina grejer hem!

De här himla turisterna som ska fotografera ÖVERALLT ;-)

Big Ben

Duvorna i London har också drabbats hårt av bostadsfrågan

Tower Brigde

Greenwich


Shopping på Oxfordstreet
Skor - Zara
Klänning- River Island

London picked up

Ska bara borja med att saga att det at alldeles superbra har i London. Jag och Lisa har kommit hos underbara Estrella Brister och hon ar sa generos och pratig av sig. Vi har atit jattegod mat och det finns inget som heter problem for Estrella, allt gar att losa.

Lisa och jag har inget internet  just nu pa vara datorer, men det ska Estrellas son fixa i helgen, men vi funderar pa att ta med datorerna till skolan pa fredag kanske sa att vi kan lagga upp bilder och skriva annu mer, for som ni sakert ha markt sa har vi fatt lana datorn "har hemma".

Igar gick hela resan superbra, jag och Lisa blev avslappta forst av alla pa var buss har i Kingston, och vi blev direkt rundvisade av Estrella bade hemma i alla vrar samt sa tog hon med oss till Kingston, ca 20 minuters gang fran huset. 
Idag var det forsta skoldagen och vi hade som info bara idag och fotografering for skol-ID. Skolan ar helt underbar och jag och Sofia har redan sett likheterna med Hogwarts! Vi hade "Swede dating" pa skolan idag med de andra eleverna pa Svenska skolan. Det ar sa harligt kul att traffa nytt folk. Efter skolan foljde Emmy med mig och Lisa till Kingston och vi kopte lite skolsaker och tittade omkring i de affarerna som finns har i Kingston, saklart finns Primark, Topshop och flera stora varuhus med en massa affarer in. Men jag kommer visa bilder pa sakerna, som jag sa tidigare, vi har gjort nu de senaste dagarna och visa bilder nar vi har fatt igang internet! 

Imorgon ska vi aka kryssning pa The Thames med hela SSL, fran Westminster Pire vid House of Parliament till Greenwich, sa vi kommer vara dar storre delen av dagen. Efter det ar det bestamt for shopping i London, LOVELY!

Hugs n' kisses
Elisabeth!

London calling

Imorgon kl 12 lyfter planet från Kasturp som tar 10 underbara tjejer från SPEU08 till London, till ett av de största äventyren vi kommer att vara med om! Ofattbart.

Idag var det den sista packningen som gällde. Har packat ihop mitt liv på 19,8 kg vilket känns helt otroligt men det gick! WOHO, ett problem mindre i världen. Victoria kom förbi ikväll med både fika och paket - varav ett paket som jag ska öppna imorgon på planet. Det kommer inte bli spännande för Vicke tänkte ju inte som vanligt och avslöjade det men det blir säkert spännande haha.

Avskedsfika stod sedan på agendan med världens bästa flickor. Vid just det tillfället kändes det som om jag inte skulle iväg. Vi ska ju ses imorgon i skolan. Eller nej det gör vi ju inte. Jag har inte resfeber och är inte nervös - jag har nog inte förstått att jag ska iväg. Det enda som jag vet är att jag kommer att ha det bästa halvåret i mitt liv och jag ska absolut inte missa en sekund av det. Det blev inte så speciellt tårögt idag, bara en massa kramar, ta hand om dig och vi ses snart. För det gör vi. Men inte imorgon och inte nästa vecka, men vid jul - då händer det.

STOR KRAMText from LisaBettan! Vi åker jättesnart.
Ville bara säga det det om du hade glömt av det liksom!
Puss
Easier to count hours than couting the days

Packa hit o packa dit o packa runt en liten bit. Har packat mest hela dagen och har börjat lägga ner så resväskan är halvfull. Det känns som om jag klara mig på 20 + 8 kg nu vilket är tur för annars hade det blivit problem.

Imorgon är det måndag och sista "skoldagen" för mig på Sannarp för det här året. Ska ha lite FN-info samt klassfoto imorgon vid fyratiden eftersom vi har planerad packningstid på vårat schema, tack för det!

Nu ska jag njuta av min sista söndag i Halmstad för det kommer va ett tag innan jag får uppleva det igen!

Fast ett problem är kvar gällande packningen - ska fredagsbyxorna få följa med?

-Elisabeth

Fredag/Lördag

Skoldagen idag var slapp som tusan med info och bowling, vi gör inte så många knop i SPEU08 numera men det tycker vi om.

Italienska glassbaren fick besökas idag för att säga lite hejdå o prata en massa skit om allt möjligt. Skulle ha gjort tidigare i sommar men det gick faktiskt förvånadsvärt bra att äta glass i regn :)

Helgen är planerad till packning och familj men någon uppdatering ska vi försöka få till.

-ElisabethPjuks på!49or möter 34or

-chen

Första skoldagen idag och den var lugn. Imorgon går jag i skolan för att få info och för att bowla, inte helt fel :) Idag var det lite livskompetensprat med Londontjejerna och kurator och skolsköterskan. Sofia var så duktigt och drog på sig hundögonen och fixade lite fika eftersom vi hade haft en onödig håla i 4 timmar. Men det gick bra ändå för Lisa, Karin, Agnes o jag skaffade mer eller mindre fina passfoton idag. Inte mycket kvar på min checklista, TREVLIGT !

Pratade med Erik som är i Usa nu och det var prima att höra att allt är bra med han. Då kommer det nog gå bra för mig också ska vi se när jag åker London. Dock är det ju halva sträckan och halva tiden för mig men vi båda är, eller har fem dagar kvar tills dess, ute på äventyr som vi har pratat bra länge om!

- Elisabeth

Back to school

Imorgon börjar skolan men det ska vi inte prata om. Idag var Lisa hos mig och vi gick igenom lite packlistegrejer inför London, så vi inte tar med dubbletter av grejer för om vi gör det kan vi inte ta med lika mycket kläder och då blir det tråkigt. Var o fikade idag på stan med Bluffstopparna vilket var trevligt trevligt.


"Arbete är en aktivitet som är till för tråkmånsar"

One week to go.

Shopping i stan idag. Köpte lite smågrejer och träffade Sofia och hennes pojk, mycket trevligt överraskning! Sen åkte jag o sa hejdå till Challe och Anne och lovar att följa alla kloka råd :)

Nu är det snart dags att dra till Frösakull o träffa godingarna! ÄNTLIGEN

Click on itStorlondon uppe i högra hörnet

Uppdaterad karta om hur vi bor i London. Alla är tyvärr inte med då det var lite halva adresser som jag hade fått, men det är bara att sätta dit nya pluppar :):)

On/Off

Idag är det måndag och imorgon är det tisdag. Men på tisdag om en vecka sitter jag inte här. Jag sitter i mitt nya rum i London, har förhoppningsvis inte glömt någon packning och har kanske till och med ätit kvällsmat med Mrs Estrella Brister och Lisa i mitt nya hem för de kommande fyra månaderna. Det pirrar faktiskt lite.

Hade sagt att idag skulle jag ta tag i mitt bloggande på riktigt så jag får som en uppstart till Londonen tid innan, och idag kunde inte ha varit en bättre dag för idag fick Lisa och jag äntligen brev från vår värdmamma, Estrella. Det känns toppen! Har pratat med några tjejer som har bott hos henne innan och de hade bara positivt att säga om Estrella, GREAT.

Lite småfix är det allt o fixa nu innan vi alla 10 drar till London. Imorgon ska jag in o röja stan för att sedan fira Josefin o Lisa på kvällen i Frösakull, underbart.

- Elisabeth

RSS 2.0