Det som var bakom örat kom in i köket istället


Okej situationen är följande: Klockan är cirka halva åtta och Lisa och jag har ätit klart middagen med Estrella och sitter och pratar den vanliga tiden efter middagen. Lisa och jag sitter så att vi från matbordet ser in i köket där det finns en köksingång som jämt och ständigt står öppen.

Estrella sitter och tjötar på som vanligt och så ser jag något som är i köket. Tänker att det är den 19-åriga katten Minstro som går o promenerar runt omkring men nej varför ska det vara så enkelt i England? Nä för såklart ska det vara EN RÄV i köket. Lisa o jag skriker halvt om halvt samtidigt som vi försöker andas igen. Räven försvinner men det tar ett tag innan vi andas någolunda normalt igen medan Estrella bara sitter o skrattar åt oss. Vilken once in a life time upplevelse! TRODDE VI!

Nej såklart så skulle den här räven komma in i köket igen i måndags och skrämma slag på oss igen! Ska sitta från och med nu med fötterna uppe på stolen för nästa gång går räven säkert in o lägger sig under bordet. Om jag nu hade haft så jag hade saknat något husdjur där hemma hade det inte varit några problem för räven är som en hund säger Estrella.

Det kan bli lite varmt om fötterna

Sambo Lisa och jag har varit på inhandlingspromenad idag o hittade till och med naturell yoghurt, LYCKA! Snacka om att jag ska käka a-fil när jag kommer hem tilll jul!

Ska göra några små läxor nu tror jag. Jag vet i alla fall vad Lis ska göra för hon berättar sin att-göra-lista varje gång man pratar med henne, charmigt värre haha :P

Skooooooolparken



Grab a spoon!

Planer smids, mobbar min sambo, prov imorgon och tittar på Friends.
Livet leker


Oh no

Sitter i skolan pa den forsta halan av tva idag! Engelskalararen ar sjuk sa det blir tva stycken 2,5 timmars halor, men ska gora laxor nu sa det blir jobba jobba jobba!

So long!

Dörrknopp o usb-minne

Veckans längsta dag är borta, maten är uppäten så ska göra lite av Estrellis specialte och sätta mig med lite läxor och blir förhoppningsvis klokare.

GOOD LUCK!


The Sports Cafe, Haymarket

 

Dagen igår var lugn, gjorde läxor på dagen och mötte sedan upp Henningssonarna på The Sport Cafe i närheten av Picadilly Circus. På vägen dit träffade vi Emmy och skrämde henne rejält! haha

Inne på Sports Cafe var det fullt med folk då Fulham-Arsenal spelade. Tv apparater överallt så man blev förvirrad till tusan men åt en väldigt god hamburgare med brie och bacon, GOTT.

Efter matchen åkte Lisa och jag till Barnes för att sällskapa lite runt film o tv-spel.

 

Idag väntar en del läxor och på kvällen blir det käk här hemma med allihopa.

 

 


Magväska o kamera på magen

 

Lediga från skolan idag så det blev turistdag för mig Sofia o Matilda. Vi var på British Museum, Buckingham Palace och King's Cross. Solen har lyst hela dagen och Starbucks take-away på museetrappan satt som en smäck!

 

Vi var ju som sagt på King's Cross station - fet besvikelse eller vaddå? Skulle gå till perrong 9 3/4 som finns i Harry Potter-böckerna o då gick vi självklart mot perrong 9 o 10 eftersom den ska va där -  MEN ICKE! De har satt "ingången" mellan perrong 8 och 9. Stort skämt trodde vi men det var saaant!

 

På kvällen blev det middag på Pizza Hut efter alla miljarder steg vi har promenixat idag. Efter det träffade jag Lisa plus frukter (päron) vid Themsen för att sällskapa lite.


Playlist

Sitter i Lisas säng nu i hennes rum o ska snart sova! Vi var o hämtade Lisas päron i Waterloo vid kl 10 ikväll så de får låna mitt rum under helgen.

Lis o jag drog in en snabbis till Kingston och Primark innan o jag fyndade lite medan Lisa väntade på att få komma hem o sova, jag var inte populär när jag ville ta nedervåningen en gång till ska jag säga! haha. Fick med mig helbilliga grejer från Primark och gjorde en massa fynd för under 400 spänn!!!

Bastopp £2.5

Tunika i chiffong £10

Örhängen, fem par (behövde bara ett dock) £1

Vinterjacka £19

 

Det får inte glömmas att vi körde långskype ikväll med Lina som är i Madrid. O inte överraskande så är det första vi börjar att prata om är mat och vad vi precis fick till middag. Typiskt oss eller vadå?

 


Golfbil


Det var längesen ja skrattade så gott som jag gjorde tillsammans med Emmy igår! Kör på Emmys linje o säger att det är tråkigt att återberätta saker som ni ändå inte kan fattar hur kul det va HAHAHA! Innan vi skrattade som två galningar var vi på Pitcher & Piano i Richmond med människor från Svenska Skolan och även universitetet.

Idag var det bara lite info i skolan vid lunchtid från TFL och polisen i London. Polisen som var där gjorde min och resten av SSLs dag!
Rektorn; How about drugs, what can you tell us about them?
Polisen; Well, yeah we have tried them all... or wait...

En snabb fika med Lisa, Matilda och Sofia idag i Richmond vilket började bra genom att jag brände hela min tunga och har nu blåsor som gör VÄLDIGT ont! Men nu ska vi inte va ledsna över det för nu ska jag o Lisa in till Kingston en snabbis och kolla runt!



An extra long fantastic glorious weekend of us

Skickade för en stund sen iväg mitt fördjupningsarbete i historia B och ska nu börja på nästa läxa! Eftersom lärarna är borta nu i två dagar får vi extra arbete som vi annars skulle ha gjort på lektionen och ännu lite till tror jag. Men nu har jag långhelg och det känns mer än toppen! Nu är det dags att utforska LONDON! Loooove it.

Nu kommer lite försenade bilder från i lördags då jag träffade Sofia och Matilda i Feltham för lite picknick!

Shopping på ASDA

Fejkblåbär

Matildas cupcake

Buffé

På huvet

Sofia o Matilda x2


Handywoman

När jag skulle ut från toaletten för sisådär en halvtimme sedan gick det inte riktigt som jag hade tänkt mig. Skulle öppna dörren och fick handtaget i handen och var tvungen lirka mig ur genom att trycka fast handtaget igen och samtidgt dra i det för att få upp dörren. Knepigt, men det gick! Fick skruvmejslar av Estrella så nu är handtaget säkrat för fler "handtag-i-hand" incidenter hoppas jag. Får kanske göra det till en vana ändå att ta med mig mobilen till toaletten utifall att min mästerliga lagning går sönder, men det tror jag inte ett dugg på!

Hade svenskaprov idag på antiken och lyckades göra en udda jämförelse som förhoppningsvis gick bra, och efter skolan var Karin o jag flitiga som tusan och skrev klart geografiarbetet: GRYMT KARIN!

Just det jag får inte glömma att jag var hos tandläkaren imorse! Kl 10 var jag i New Malden efter en solig promenad dit och en kvart senare var jag ute från mottagningen med klister på baksidan där tandställningen hade lossnat. Tandläkaren sa att det skulle behövas lite mer klister på dessa fästena än på de som jag har gjort i Sverige så att hon kunde försäkra mig att de verkligen sitter fast till jul, men jag hade ju inte räknat med att ha klister på hela baksidan av tänderna! Men nu sitter den där och nog längre än till jul om jag ska va ärlig.





Don't let it get away

Veckans första skoldag av två är avklarad och även den längsta vilket är mycket skönt! Åkte in till Richmond med Sofia och Matilda efter skolan och postade brev och sedan promenad från Kingston hem, alldeles lagom.

Tjejerna åt ute idag så jag o Estrella åt en lång lång middag (Chili Con Carne) med en massa diskussioner om både det ena och det andra. Upp på rummet o läsa svenska om Antiken som vi har prov på imorgon så det kommer att bli härligt imorgon när det är över o man kan flytta fokus till nästa större läxsak! Men det är långhleg på gång nu och det kommer att bli riktigt bra så man hinner ut o utforska London ännu mer!

Imorgon åker Sandra o Julia hem tidigt till Sverige och ja det kommer faktiskt bli konstigt utan er här då man inte har finfina inköp att bli avundsjuk på var och varannnan dag!


Goodnight love

Zero

Studiemotivationen just nu ligger på 0 om inte minus till och med. Det är så frustrerande att man sitter i en storstad, shopping o upplevelser runt hörnet och så ska man sitta o skriva på historieuppsats - hur mycket mer fel kan det bli?

Innan var det eftermiddagspaus som gällde o Julia, Sandra, Lisa och jag åkte in till Kingston och satte oss på Starbucks och tog grekisk yoghurt med honung o müsli - goooootttt.

Är åter vid läxböckerna och ska nog ta och stänga av internet för annars kommer jag bli distraherad, men tror dock att det inte kommer att bli mycket bättre för det verkar vara barnkalas för vuxna i grannhuset!

Stonehenge and Bath


"Stora stenar i en ring"

Jag, Matilda, Annika

"Hej vi betalar inte £8 för att komma på andra sidan stängslet"

Matilda o Sofia

 

The Royal Crescent in Bath

Lisa, Emmy, Matilda, Sofia, Jag, Agnes, My, Karin


Pultney Bridge

Jag o Lisaaa

Trying to climb the ladder of angels at Bath Abbey


The Roman Bath

ENJOY THE PICTURES

Lång dag i dag med studiebesök i Stonehenge och Bath. Tog 1½ timme till Stonehenge - var där o tog lite snabba turistbilder innan vi åkte till Bath som vi fick ströva omkring där i två timmar, innan det var guidad tur på The Roman Bath. Sedan in i bussen i tre timmar på grund av hemska köer på high way så var inte hemma förrän kl 7.30.

Nu sitter jag o tittar på Strictly Come Dance med Estrella. JAG ÄR TRÖTT NU!


at Lisa's

Tjo!

Sitter här på Lisas rum och tjötar med Sandra och Julia som har kommit hit idag, skojsigt :):)

Imorgon är det Stonehenge och Bath som gäller och jag satsar stenhårt på att sova gott på bussen. i skolan hände det inte så mycket, och efter skolan åkte jag och Sofia in en snabbis till Kingston och sedan tillbaka till Richmond för att se på Dorian Gray med Svenska skolan. Speciell film kan man lätt säga.

Nu är det läggdags!

Smile like you mean it

Idag tog Estrella mig till hennes tandläkare för min tråd på baksidan av tänderna, sedan jaag hade tandställning, har lossnat och måste givetvis sättas dit. Så nu är jag inskriven i New Malden och jag ska dit på tisdag och då hoppas vi att allt går bra då!

Nu sitter jag o skriver på historiaarbete som ska vara klart om en vecka så det är bara o skriva på så jag förhoppningsvis blir av med det.

Imorgon får vi sällskap i huset av Sandra, Lisas syster, och Julia som kommer hit till vår boning, det kommer bli skoj :D


Talk to me

Pratar med sötisemma nu som är i Madrid. Saknar våra spanskalektioner där vi använder vår hjärna alltför lite alltför ofta och skämten som ingen annan fattar (dvs dåligt humor).

Nu är det dags för matlåda för har läst historia hela halva dagen som gjorde den här dagen otroligt segt. Men vi fick dock reda på idag att vi har halvlediga dagar nästa vecka vilket kommer bli skoj!

Hej o hå

Ännu en delikat middag från Estrella och nu prat med Lisa. Men inte face to face för vi är så tråkiga att vi pratar på msn även om vi kan prata rakt ut o höra varandra mellan våningarna. :)

Skola till kl 17 idag och sen springarunda till Asda o köpa tandkräm så vi är bunkrade med det för ett bra tag framöver! Har gjort lite läxa, men har tid på hålan imorgon så kan faktiskt ta det lite lugnt nu tycker jag att jag förtjänar. Var väldigt trött i skolan idag så ska försöka få några fler timmars sömn inatt!

2 pence

Som sagt var det the last night of the proms igår i Hyde Park med Halmstadflickorna, väldigt mysigt! I Hyde Park var det ett stort inhängnat område med en storbildsskärm direktsänt från Royal Albert Hall. Vi satt dock utanför på gräset som många andra picknick-ätande gjorde. Innan dess var det Spagetti House med Emmy och Lisa med supergod pizza!

Vi åkte sedan till Twickenham med tuben. Världen är väldigt liten då det finns folk överallt som antingen är svenskar eller pratar svenska. Vet inte hur många araber som jobbar i en indisk kiosk som pratar svenska som jag har mött de senaste veckorna, men det är skoj! Hem till Marco i Twickenham där det rullade på hela kvällen lång. Lisa Emmy och jag tjänade dessutom 2 pence som går till vår fikakassa. Vi gillar't!

Idag har varken Lisa eller jag gjort så mycket förutom att köpa mat på världens proppfullaste Asda och snacka en massa skit. Supernajs.

Skriv inte på hans arm, då syns det inte!

Lisa o jag frågar oss förresten varför jag har hennes doja i handen?



The Libertiens

Lisa och jag har ätit långfrukost idag med gröt, toast och frukt framför tven! Senare idag så vi åka in till Oxford Street och möta Matilda, Sofia och Emmy för att gå på Last Night of  the Proms i Hyde Park.

Solen skiner lite omvartannat här i London men det är inte så speciellt varmt ute så ska göra lite läxor nu och ta det lite lugnt, man behöver inte ha planer jämt!

Pussen o Kramen!

..och vi har då inriktning lax och gädda

Livet rullar på här i London och vi inser nu hur snabbt tiden egentligen går - vi är imorgon inne på vår tredje helg i denna underbara och undersköna stad.

Sovmorgon idag och det var inte fel alls, och i skolan hände det inte så mycket där heller. Eller jo vi fick ett varsitt mikroskopiskt litet skåp där man får plats med i princip ingenting! Efter skolan idag gick de flesta av Halmstadtjejerna till Richmond Green och tog lite knytkalas på den (o)gröna gräsmattan, mysigt!

Förresten bästa citatet idag var från vår väldigt brittiska IELTS (svår engelska) - lärare:
"The reading tests are made by people with tunnelvision.. I only assume they are men."


presentation

In the jungle

Efter skolan åkte Matilda Sofia och jag in till Kingston, tog en fika på Starbucks (nummer 2 i Kingston) och gick runt i lite affärer i varuhuset Bentalls. Jag hittade äntligen en skolväska som förhoppningsvis inte går sönder efter 2 dagar som den förra gjorde!

Gick hem till huset, ut o sprang en runda innan maten. Lisa var med Emmy ikväll så det blev bara Estrella, Sing (kinesiska pojken som bor här i huset) och jag men det är ju så lätt att prata på med Estrella så det var inga problem alls.

Imorgon har jag sovmorgon och idag har jag dessutom bytt min spanska mot tyska så nu får jag lite mindre hålor!


Sofia och jag på Zara

Fika på Starbucks. Dock blev det grädde på chokladen även om både jag och Matilda sa nej till det väldigt söta grädden!


Om ni vrider på huvudet får ni se min nya väska från Zara!

Goodnight!

Spanish night in London

Har precis ätit asgod paella som Estrella och hennes dotter har gjort, med både kyckling och räkor MUMS! Senare är det dags för mat igen för jag och Lisa ska göra matlådorna till imorgon - tonfisksallad blir det.

Nu när man åker varje dag i den engelska trafiken så har jag kommit på en sak. Engelsmän har inte på ljusen på bilen, alltså halvljusen. De verkar inte slå på de förrän i sista sekund innan det blir helt svart, men förstår inte riktigt varför de gör det men finns säkert någon slags förklaring.

Ska även tipsa om bandet The Libertines som jag hörde på Rokit i söndags på Brick Lane. Musiken var underbar i både Rokit och Beyond Retro, men man får absolut inte glömma personalen och kunderna. På Rokit var det en kille från personalen som gick runt i sin tajta spetsbody och fixade i hyllorna och på Beyond Retro var den en man i högklackat och tajta korta shorts som testade klänningar. Det finns mycket att titta på i London!

Love E


Open up your eyes

Nu sitter jag pa min sista hala for den har dagen! WOHO Men det var faktiskt ganska bra med halor idag for da slipper jag laxorna ikvall, de ar inte sa stora men skont att slippa dem anda!

Idag ar det varmt ca 20-25 grader ute, men absolut inte lika varmt som Madridarna verkar ha PUH! Det ar extremt jobbigt med vadret har i London for nar jag gick upp vid kl 7 idag var det mulet ute, sag nastan ut som om det skulle borja regna, men nej. Sa nu sitter jag i svarta tajta leggings och mina mockasiner och ar sadar lagom varm innan sista lektionen!!

Nej nu ska vi inte deppa ihop pa grund av bra vader! Och nasta vecka ska vi till Bath och Stonehenge pa fredagen sa det ska bli kul.


I can resist everything except temptation

Lång skoldag idag, från 8-17 men det gick . Fick någon slags överskottsenergi när jag kom hem så jag stack ut på en joggingtur. Sprang från Kingston mot New Malden och hittade hem! Tipptopp!

Har inte så mycket mer att berätta just nu för allting rullar på med skolan. Rutinerna börjar komma igång och det känns skönt även om det är lätt att åka på äventyr runt London hela dagarna.

NOTE: 3 iskalla gratis Ben&Jerrys ligger just nu i vår frys...

Love

Brand new second hand


Jeansskjorta från Beyond Retro

Kavaj från Rokit


Idag var Lisa och jag på Brick Lane Market på Eastend
. Fullt med folk och mycket härliga secondhandbutiker! Ögonen blev stora och hittade finfina fynd på Rokit och Beyond Retro, mina två nya favoritaffärer! Kläder från golv till tak och även i taket då tyllkjolarna hängde från taket!

Igår var Emmy Lisa o jag på Svenska Puben och tittade på Sverige - Ungern. Zlatan, du är bäst! Härlig stämmning och konstigt att träffa så mycket folk på ett och samma ställe som pratar svenska, förutom i skolan då. Det blev firande på tuben hem med efterlängtad pizza och några riktigt goda skratt. På tuben hem bettade Emmy och jag om våra pizzadelar (£2,5) om vilken som skulle vara nästa station. Jag tog hem det så jag tackar Emmy för den helgoda pizzan som du så snällt bjöd på :):)

Gonatt!

Brunchlunch o ankdamm

Idag börjades dagen med brunch från Starbucks i parken i Kingston. Eller jag gräsplätten utanför kyrkan som används som minipark. Efter det var det in på Bentalls (varuhus) och titta runt lite. Men håller i slantarna tills imorgon då det är dags för Brick Lane!

Igår var Lisa Emmy o jag först i Richmond med några från svenska skolan för att sedan åka in till London och kolla läget och  sedan efter en stund åka tillbaka till Richmond igen. Det är alltid roligt när man är i gott sällskap :)

Förresten gjorde vi världens största upptäckt idag. När vi hade vaknat gick vi ner i trädgården till Estrella (som fyller år idag!) och hennes son och hans fru. Vi berättade att vi var ute efter billig Ben&Jerrys och som en uppenbarelse så berättar svärdottern att hon jobbar för företaget som har hand om Ben&jerrys glassen så nu ska vi verkligen göra affärer!


Juice o falafelpanini by Starbucks



Bennan o Jerran

En powerwalk (fult ord men ändå) för mig o Lisa runt Kingston efter maten. Gick först oplanerat men i slutet blev det inriktat på att hitta Ben&Jerrys till Lisa. Vi hittade det i en liten, varm och kvav filmaffär så nu är Lisa nöjd i alla fall! Vi får leta Tesco i Kingston en annan dag!

Secondhandshopping som sagt på söndag och vi ska åka till Bricklane som ligger i nordöstra London så blir verkligen en resa rakt genom London. Där ska det även finnas indisk mat vilket Lisa och jag INTE tackar nej till!

Nu kommer lisa som en kanon nerför trappan, måste passa mig....

Schooool

Har haft hala nu och gjort lite laxor pa den sa jag har inget nar jag kommer hem, wonderful! Idag ar det inget speciellt planerat efter skolan men nagot aventyr ska vi nog se till och hitta. Till helgen blir det secondhand-shopping, Lisa o jag ska kolla upp idag om var vi ska aka.


We are gonna have a google night

Skolan rullade på idag också! Lite roligare idag då det var mer intressanta lektioner och lite mer att göra än att bara o sitta och titta. Efter skolan följde Emmy mig och Lisa hem till Kingston, in till Kingston för att posta våra brev om gratis Oystercard. Men då skulle man visa ett bevis att man verkligen bodde här så då åkte vi hem igen, och gjorde sedan exakt samma runda en gång till. SEEEEEGT!

Nu är jag hemma igen, dags för lite läxor (inte några större) så man ligger i bra fas för resten av veckan. Det ordnade sig med matteB som snabbkurs för mig och Emmy så i höst blir det full fart genom matteboken!

Lisa ropar på mig om två sekunder gissar jag så ska gå på direkten.

We are happy together

Nu är jag och Lisa officiellt sambo. Vi har varit och storhandlat idag inför luncherna för två veckor och vi har lagat en del av den ikväll så ja vi kilar stadigt helt enkelt ;)

Igår var vi och såg Harry Potter på bio och till det blev det såklart Ben&Jerrys. Det är förresten en lögn att det inte finns lösgodis i England för det finns Karmellkungen (Candyking) både på engelska ÖB och på bion Odeon. Filmen var superbra, och medans vi väntade på att filmen skulle börja var vi inne på Primark i Kingston o fick med mig både klänning och skor :)


SÅHÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR mycket gillar jag London









Idag var det första riktiga skoldagen. Det var mest kaos känns det som då inget schema stämde riktigt men det kanske inte är så konsigt när SSL precis har flyttat till American international University in Richmond. Idag var det växlande väder med både regn och sol, men vi hade tur så det blev lunch i parken som tillhör skolan.



Stort tack till Emmy förresten! Du får mig o skratta till jag blev blå idag, även om Valium
och vakum var en inhopblandning som inte var helt OK :)







RSS 2.0